Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tramvaji voze ponovno središtem grada

02.07.2020.

07:00

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Radio Sljeme HRT

foto: Radio Sljeme HRT

Foto: - / -

Tramvajski promet užim središtem Zagreba - Jurišićevom, Praškom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića, koji je zbog potresa bio prekinut, ponovno se uspostavio danas 2. srpnja, u jutarnjim satima. U tijeku su još neki završni radovi na Trgu bana Jelačića, no oni neće utjecati na promet tramvaja.

- Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji će ponovno voziti Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića, istaknula je u priopćenju Služba za odnose s javnošću ZET-a.

Završni radovi na Trgu bana Jelačića ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

U ZET-u su također naglasili da se sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka, 2. srpnja, vraćaju na svoje uobičajene trase.
Također, u promet se vraća i linija 13 (Kvaternikov trg - Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma - Vlaška - Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor - Praška).

U ZET-u kažu da su u tijeku još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, a koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje, koji je dostupan na ZET-ovoj internetskoj stranici.

Iz ZET-a su također još jednom pozvali putnike da se pridržavaju odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

ZET će, kao i dosada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.