Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Tražim hitno sastavljanje plana isplate troškova školama"

27.10.2021.

13:12

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović najavio je u srijedu da će od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatražiti hitno sastavljanje plana isplate školama kojima je grad osnivač za troškove, prehranu i energente.

-Tražit ću od gradonačelnika da troškovi škola budu u vrhu liste prioriteta i da se žurno napravi plan isplate svih troškova vezanih uz škole-, poručio je Klisović na konferenciji za novinare.

Škole moraju funkcionirati u apsolutnom miru, kazao je Klisović rekavši da SDP, kao koalicijski partner, oko tog zahtjeva neće ostaviti mjesta kompromisu.

-Tomašević će mi reći što je moguće, a onda ćemo SDP i ja kao predsjednik Skupštine reći jesmo li s time zadovoljni-, istaknuo je.

Klisović je komentirao i privremeno ukidanje dozvole tvrtki Royal Media, koja za Zagreb trenutno skladišti glomazni otpada. Državni inspektorat, na čijem je čelu bivši HDZ-ov predsjednik Skupštine Andrija Mikulić, privremeno je oduzeo dozvolu toj tvrtki za skladištenje glomaznog otpada.

Poručio je kako je "lijepo znati da inspektorat budno prati svaki Tomaševićev potez", te da je "dobro znati da državne institucije u hrvatskoj funkcioniraju”.

Najavio je da će se na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine održati rasprava o Zagrebačkom holdingu u četiri točke, a polugodišnje izvješće Holdinga, kao i financijsko izvješće za razdoblje bivše uprave Holdinga od siječnja do lipnja ove godine, zastupnicima će predstaviti članovi Uprave.

-Svi će zastupnici imati mogućnost postaviti bilo koje pitanje o temi ili točki koje su zahtijevali da se stave na dnevni red sjednice-, kazao je istaknuvši da će se o stanju u Holdingu u tri različite točke raspravljati na prijedloge klubova zastupnika Mosta, HDZ-a i HSLS-a te 16 gradskih zastupnika.

O zahtjevu kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a da se točke o stanju u Zagrebačkom holdingu uvrste među početne točke sjednice, rekao je da se s njima neće oko toga prepucavati preko medija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.