Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Tražimo ostavku Milane Vuković Runjić"

28.05.2020.

15:47

Autor: Krešimir Vešnik

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Klub nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini zatražio je ostavku pročelnice za kulturu Milane Vuković Runjić. Poručuju da dva mjeseca nakon potresa javnost ne zna što se dogodilo s kulturnim ustanovama niti koji je plan za sanaciju tih objekata.

Iz Kluba pročelnici Vuković Runjić zamjeraju neodgovornost, nesnalaženje, neorganiziranost i nestransparentnost u poslu koji obavlja. Smatraju da ona ne može kvalitetno obnašati funkciju pročelnice - To tog smo zaključka došli nakon dva i nešto mjeseca ove relativno izvanredne situacije u kojoj se gospođa Runjić nije snašla. Zaključili da ona ne može obnašati tu funkciju, barem je ne može obnašati kvalitetno - istaknuo je zastupnik Tihomir Milovac.

Iz Kluba podsjećaju da su predložili zaključak o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi te pokrivanju najma i materijalnih troškova prostora za rad. On je 19. ožujka prihvaćen na sjednici Gradske skupštine, da bi na sljedećoj sjednici, 7. svibnja, povučen.

- Taj je zaključak bio zakašnjen u odnosu što su gospođa Runjić i njezin ured trebali napraviti. To je da su do ožujka svi ugovori o korištenju sredstava trebali biti poslani i većim dijelom isplaćeni. To kašnjenje je već razlog smjenu - rekao je Milovac.

Da je pročelnica u klijentelističkom odnosu s gradonačelnikom, smatra predsjednik Kluba, Renato Petek - Nakon što je prošlo godinu dana od kada je na mjestu pročelnice, ona KIC-u dodijeljuje kino Europa. Isti taj KIC njoj iznajmljuje prostor za knjižaru za koji je njezin dug naprasto nestao. To je primjer političkog klijentelizma.

 

 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.