Hrvatski radio

Radio Sljeme

Trg bana Jelačića puni se s navijačima

16.07.2018.

11:53

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: - / -

Navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva s navijačkim rekvizitima, pjevajući navijačke i domoljubne pjesme, pristižu na Trg bana Jelačića kako bi dočekali Vatrene, koji bi na Trg, kako je najavljeno, trebali stići navijačkim autobusom oko 14,30 sati.

Na Trgu oko pozornice se već nalazi desetak tisuća navijača u hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, a i dalje pristižu iz okolnih ulica gdje ih dočekuje spomenik banu Josipu Jelačiću zaogrnut plaštem s crveno-bijelim kvadratićima.

Vatrene će na Trgu dočekati skupina Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice Moja domovina. U vrijeme izvođenja te pjesme, kako je najavljeno, u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona koji se već pripremaju. Tijekom slavlja očekuje se prelet akro skupine "Krila Oluje".

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan", a  redatelj je Krešo Dolenčić najavio je još neka iznenađenja.

I brojne domaće i svjetske medijske kuće su na svojim pozicijama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.