Hrvatski radio

Radio Sljeme

10:31 / 02.09.2021.

Autor: Boris Bogić/Hina

Trideseta obljetnica rada udruge "Plavi telefon"

Žarko Bašić/PIXSELL

Žarko Bašić/PIXSELL

Foto: - / -

Plavi telefon, telefonska linija za pružanje psihosocijalne pomoći, obilježava 30. godina rada tijekom kojih je primljeno više od 130.000 poziva građana svih dobnih skupina kojima nastoje pomoći volonteri linije.

Plavi telefon prvi je puta zazvonio 2. rujna 1991. u jeku Domovinskog rata kada je prepoznata je potreba za pružanjem pomoći i podrške građanima te je osnovana prva linija pomoći u Hrvatskoj za djecu, mlade i odrasle.

U radu Plavog telefona sudjelovalo je više od 750 volontera a oko 3000 roditelja i 14.000 djece i mladih bilo je uključeno u projekte i programe Udruge.

- Proteklo razdoblje na Liniji je bilo izazovno i stresno ali nakon svih primljenih i obrađenih poziva te provedenih projekata, ujedno ispunjeno i radosno - istaknuo je predsjednik udruge Miroslav Vučenović.

Tijekom svih ovih godina ostvarena je suradnja s brojnim profesionalcima iz društveno humanističkih područja a posebno ističu volontere koji su nositelji Linije pomoći Plavi telefon te 30 godina u kontinuitetu predano slušaju, tješe, pomažu, štite, savjetuju te doslovno spašavaju živote.

Plavi telefon dostupan je svima kojima je pomoć potrebna na 01/4833-888 ili putem Whats App aplikacije na isti broj telefona, e-maila pa čak dogovoriti razgovor u prostorijama Udruge.

Poslušajte razgovor.

Plavi telefon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.