Hrvatski radio

Radio Sljeme

Troskot ponudio šest prometnih rješenja za Sesvete

10.04.2021.

13:48

Autor: Nevena Saraga

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Zbog velikih gužvi na cestama i nedostatka parkirališta građani Sesveta ističu promet kao glavni problem na njihovom području. Šest prometnih rješenja za Sesvete nudi Mostov kandidat za gradonačelnika Zvonimir Troskot.

Ponudio je povećanje učestalosti putničkog željezničkog prijevoza, izgradnju intermodalnog putničkog terminala u Sesvetama, potpunu prometnu integraciju Novog Jelkovca u Sesvete, izgradnju biciklističke infrastrukture uz potok Vuger, uvođenje Park & Ride sustava te denivelaciju svih željezničko cestovnih prijelaza na području Sesveta.

- Intermodalni putnički terminal u Sesvetama značio bi izgradnju jedne cjeline od sadašnjeg željezničkog kolodvora i terminala ZET-a. Obavezno je stoga ovdje izgraditi natkrivene perone s pothodnicima ili nadhodnicima za putnike te terminale ZET-a s obje strane pruge”, objasnio je Troskot.

Jedno od rješenja za rasterećenje prometa u Sesvetama je i izgradnja biciklističke infrastrukture i pješačkih staza uz potok Vuger. Radi se o nastavku Mostovog prijedloga Zagrebačkih promenada, odnosno uređenja staza uz zagrebačke potoke.

- Biciklistička infrastruktura uz potok Vuger prometno će povezivati  sjeverne dijelove Sesveta sa spomenutim intermodalnim putničkim terminalom. Također, biciklističkim stazama uz potok Vuger povezali bismo središte Sesveta i Novi Jelkovec jednim sasvim novim koridorom koji će završavati kod trgovačkih centara na Žitnjaku”, pojasnio je kandidat MOST-a za gradonačelnika Zvonimir Troskot.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.