Hrvatski radio

Radio Sljeme

Troskot " Tražit ću reviziju poslovanja Ureda za odgoj i obrazovanje! "

20.04.2021.

11:49

Autor: Boris Bogić

Robert Anić/PIXSELL

Robert Anić/PIXSELL

Foto: - / -

Mostov kandidat za gradonačelnika Zvonimir Troskot najavio je da će, postane li gradonačelnik, depolitizirati dječje vrtiće te revidirati poslovanje Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje na čijem je čelu trenutno Ivica Lovrić.

- Gdje je Lovrić pojavi nastaju dugovi - ustvrdio je Troskot navodeći primjer KK Cibona, dugove gradskih vrtića od 100 milijuna kuna za akontacije, te obnavljanje pojedinih javnih ustanova za 3000 eura po metru četvornom.

Troskot je najavio i promjene u upravnim vijećima gradskih vrtića kako bi u njima sjedili stručnjaci iz područja predškolskog odgoja, a ne, kako je rekao, „Lovrićeve poslušne političke marionete”.

U Mostu predlažu da u upravnim vijećima vrtića sjede po tri odgojitelja, te jedan roditelj i jedan predstavnik Grada koji će morati biti povezani s predškolskim odgojem. Predlažu i zakonske izmjene kojima bi se mandat ravnateljima vrtića ograničio na dva mandata.

Mostov vijećnik gradske četvrti Stenjevec te drugi na listi za gradsku skupštinu Marko Sladoljev istaknuo da se naknade političarima u školskim odborima i upravim vijećima vrtića plaćaju 300 do 400 kuna po sjednici i da godišnje na njih odlazi oko 5 milijuna kuna - I to želimo mijenjati u situaciji kada odgajateljice vlastitim sredstvima plaćaju didaktičke materijale - 

U vrtićima će moći raditi jedino stručne i sposobne osobe, a ravnatelji neće moći raditi dulje od dva mandata, zaključio je Troskot.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.