Hrvatski radio

Radio Sljeme

Troskot upozorava na niz posljedica rada Gradskog ureda za "sve"

23.02.2021.

13:21

Autor: Nevena Saraga

Foto: MOST

Foto: MOST

Foto: - / -

Kandidat MOST-a za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot u Vrpoljskoj ulici u Donjoj Dubravi u krugu od samo 100 metara, pokazao je jutros tri nelogičnosti koje su, kako kažu u Most-u, posljedice rada nadležnih.

Navedeni problemi, upozoravaju, rezultat su rada Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i ureda za imovinske poslove. Ovaj ured poznatiji je kao 'Bilićev ured' ili 'ured za sve', istaknuo je Troskot i dodao: 

- Samo u sto metara možemo vidjeti sve one probleme koji se tiču i lokacijskih i uporabnih dozvola, problema sigurnosti samih prometnica koje se ne grade po standardima što iziskuje velike probleme svim ljudima koji žive na ovom području.

Uz Troskota, na tri problema je ukazao i Mostov vijećnik u GČ Donja Dubrava Nikola Horvatić.

Prvi problem je prekomjerna izgradnja koju ne prati infrastruktura: 

- Cesta je široka 7,70 m, a na nekim mjestima i metar manje. Prema 38. članku GUP-a minimalna širina treba biti 9 metara. Ovdje je izgrađeno više zgrada, te se postavlja pitanje kako je izdana lokacijska dozvola – ističe Horvatić.

Iz Mosta su upozorili i na problem oko parcele u Vrpoljskoj 8:

- Naknade su uredno plaćene bivšim vlasnicima, no Grad Zagreb se nije pravovremeno uknjižio, Zagrebačka banka na česticu je sjela hipotekom od milijun kuna. Kako je u tijeku sudski postupak, realna je mogućnost da će Grad Zagreb iz proceduralnih razloga morati isplatiti milijun kuna uz kamate i sudske troškove.

I treći problem u Donjoj Dubravi tiče se dugo očekivanog uređenja budućeg parka u spomen na poginulog branitelja Pavla Spudića, zaključili su iz Mosta. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.