Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tržnica Dolac od danas na starom mjestu

09.08.2015.

12:02

Autor: Ante Raić, Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sanacija je trajala tjedan dana tijekom koje je uklonjen postojeći asfaltni sloj, izolirana nosiva ploča tržnice te postavljen novi sloj asfalta.

Tijekom radova tržnica je bila preseljna na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je postavljeno 130 štandova. Nova je lokacija izazvala pozitivne komentare kako prodavača tako i kupaca. " Meni je ovo vrlo atraktivno, privlačno, simpatično", " Ne moramo se penjati gore", " Življe je, frekvencija je veća".

"Dolac je posljednji put obnavljan 1960. godine i od tada se na gornjoj plohi nisu obavljali veći građevinski radovi. Normalno je da tijekom vremena dolazi do određenih oštećenja i prokišnjavanja u donje prostore. Stoga, će nakon rekonstrukcije Dolac zasjati u novom ruhu" - rekao je glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač.

Obnovljenu tržnicu Dolac danas je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je u svom stilu rekao...

"Ovo je prva faza ili nulta faza uređenja Dolca, to je kao kad se cura ide udavat, nije ju Bog obdario nekom vrijednošću ali hoće ostaviti dojam uredne dame".

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.