Hrvatski radio

Radio Sljeme

Turistički razgledi grada, koncerti i predstave za Dan grada Zagreba

26.05.2022.

12:56

Autor: Radio Sljeme

Turistička zajednica Grada Zagreba

Turistička zajednica Grada Zagreba

Foto: Julijan Duval / TZGZ

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba organizira besplatne razglede grada, predstave i radionice za najmlađe, koncert na Zrinjevcu i ostale prigodne programe, priopćili su iz Turističke zajednice Grada.

Na sam Dan grada u 17 i 30 u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu održat će se koncert banda Swingers, na čijem su repertoaru poznati evergreeni posvećeni Zagrebu.


Tu su i besplatni razgledi grada na hrvatskom jeziku, onaj za djecu u 14 sati koji polazi s Manduševca. Prijaviti se može na broj telefona 091 4975 921 ili na e - mail palcica.agramerica@gmail.com.


U 18 i 30 kod spomenika Mariji Jurić Zagorki u Tkalčićevoj ulici kreće kostimirani razgled grada „Iz Zagorkina pera“, a prijaviti se može na broj telefona 091 6067 770 ili na e - mail findrik.martina@gmail.com. Još jedan kostimirani razgled


 „Zagrebačke začarane priče” kreće u 19 i 30 kod Kule Lotrščak. Prijaviti se može na broj telefona 091 6363 661 ili na e - mail purgerica@yahoo.com.


Ostali programi održat će se na Gornjem gradu, u Parku kralja Petra Krešimira IV. i maloj pozornici Javne ustanove Maksimir, a svi detalji nalaze se na poveznici https://www.infozagreb.hr/.


Dan grada Zagreba, kako navode iz Turističke zajednice, ove će se godine obilježiti i u Sarajevu, u sklopu festivala "Ja BiH" gdje će se održati izložba našeg poznatog putopisca i fotografa Davora Rostuhara posvećena Zagrebu za njegov rođendan.


- Već tradicionalno, svojevrsnu uvertiru čine naši zeleni i održivi Viseći vrtovi koje sredinom svibnja postavljamo na svjetiljkama Gornjeg i Donjeg grada, a u subotu je i otvorenje nove pješačke zone Stare Vlaške koje organiziramo u suradnji s Gradom Zagrebom. Dodatno, veseli i vijest da će upravo od 31. svibnja u Zagreb početi dolaziti i letovi izraelske kompanije Sun d´Or, podružnice nacionalne aviokompanije El Al, koja će naš grad povezivati izravno s Tel Avivom svaki utorak - najavljuju iz Turističke zajednice.


Podsjećaju i kako će se na Dan državnosti, kao i na Dan grada Zagreba, održati prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada prošetat će se i popularni likovi iz prošlosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici