Hrvatski radio

Radio Sljeme

U 2013. se očekuje rezanje troškova

26.11.2013.

12:12

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ususret prvom čitanju, na sjednici zagrebačkog Gospodarsko socijalnog vijeća, primljen je na znanje Prijedlog proračuna za 2013., te se očekuje rezanje troškova i dizanje prihoda od neporeznih davanja.

Na 68. sjednici Gospodarskog socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu, nakon rasprave i izlaganja pročelnika za financije Slavka Kojića, donesen je zaključak da je Prijedlog primljen na znanje, te se očekuje rezanje troškova i dizanje prihoda od neporeznih davanja - izvijestio je predsjednik GSV-a Damir Gašparević. Dodao je da su svi socijalni partneri ocijenili da je Prijedlog napravljen u skladu sa smjernicama ekonomske i fiskalne politike za razdoblje od 2014 do 2016, koje je utvrdila Vlada RH, zakonima struke, te sadašnjim gospodarskim uvjetima.


Prema riječima pročelnika Gradskog ureda za financije Slavka Kojića, zagrebački proračun za sljedeću godinu bit će veći za oko 30 milijuna kuna u odnosu na 2013. te će iznositi 6.890.000.000,00kn, a potvrđuje činjenicu da se i dalje nalazimo u uvjetima recesije i krize. "U tom smislu, nastavio je pročelnik Kojić, ciljevi koji se proračunom nastoje postići su daljnje održavanje proračunske potrošnje na niskoj razini, zadržavanje socijalnih prava građana, investiranje i investicijsko održavanje koje odgovara mogućnostima proračuna, te namirivanje obveza prema kreditima i vjerovnicima bez odgađanja".

Moglo se čuti i da Zagreb nema dospjelih obveza koje nisu podmirene u visini i roku, a sam proračun napravljen je prema strateškim aktima - u prvom redu to je Zagrebplan - uvažavajući Vladine makroekonomske pokazatelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.