Hrvatski radio

Radio Sljeme

U AK Sigetu nagrađeni najljubazniji vozaći

15.06.2022.

14:14

Autor: Mario Mihaljević

Dan ljubaznosti u prometu

Dan ljubaznosti u prometu

Foto: Radio Sljeme / HRT

U prostoru Autokluba Siget najljubaznijim vozačima uručene su pismene pohvale te prigodne nagrade Turističke zajednice grada Zagreba i AK Siget. Riječ je o akciji koju Autoklub Siget dodijeljuje 24 godinu u suradnji s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom i policijom.

Cilj akcije "Dan ljubaznosti" u prometu je potaknuti prometnu kulturu kako bi se svi sudionici prometa osjećali ugodnije i sigurnije na području Grada Zagreba. Akcija je održana krajem prošlog mjeseca , a u njoj su uz policiju sudjelovali učenici škole za cestovni promet koji su na 20 pješačkih prijelaza u centru grada evidentirali poštuju li vozači prednost pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima. 


Pismene pohvale i prigodne nagrade dobilo je 10 najljubaznijih vozača. 


-Ponosni smo na vozače koji su dobili ova priznanja, jer su se pokazali kao primjer kako se treba ponašati u prometu-, rekao je voditelj službe prometne policije Krešimir Mišić. Ova hvale vrijedna akcija pokazuje da se isplati biti ljubazan u prometu, jer uvijek postoji netko sa strane, tko tu ljubaznost vidi.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.