Hrvatski radio

Radio Sljeme

U akciji Uskoka uhićen Zvonimir Šostar

27.04.2016.

10:07

Autor: Mario Mihaljević, A.K.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rano jutros uhićen je Zvonimir Šostar, bivši pročelnik gradskoga Ureda za zdravlje i aktualni čelnik Zavoda Andrija Štampar. Šostar je blizak suradnik gradonačelnika Milana Bandića. Sumnja se da je zlouporabio položaj i ovlasti. Pretražuju se njegovi ured i dom, javljaju mediji.

Navodne nezakonitosti zbog kojih je uhićen ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar također je otkrio tzv. porezni Uskok, a neslužbeno se doznaje da je šteta za koju se sumnjiče Šostar i ostali osumnjičenici veća od 35 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama uz Šostara je osumnjičena još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

Nedjela na štetu Grada Zagreba navodno počinjena od 2006. do 2009.

Navodno se radi o nedjelima kojima je Grad Zagreb oštećen za više od 35 milijuna kuna počinjenima od 2006. do 2009. kada je Šostar bio pročelnik Ureda za zdravstvo, a mediji, među ostalim spominju i problematične natječaje za deratizaciju i dezinsekciju.

U Ravnateljstvu policije i u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi.

No, doznaje se da je akcija počela ujutro kada je policija krenula u pretragu Šostarova doma. Nakon pretresa domova i ureda osumnjičenika oni bi trebali biti odvedeni na ispitivanje u policiji, a potom i u Uskoku. Zatraži li Uskok za neke od osumnjičenih određivanje istražnog zatvora oni će biti odvedeni i pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.