Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Areni Zagreb obilježen Dan školskog sporta

28.09.2017.

16:24

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod sloganom #volimskolskisport, u Areni Zagreb održan je Dan školskog sporta. Oko 3 000 učenika iz cijele Hrvatske pokazalo je što su sve naučili kroz programe Hrvatskog školskog sportskog saveza, "Univerzalne sportske škole" i "Vježbaonice".

Dan školskog sporta održava se u sklopu Europskog tjedna sporta i Europskog školskog sportskog dana. U Areni su učenici pokazali svoje vještine iz sportova poput košarke, rukometa, nogometa, stolnog tenisa, ali su se mogli i okušati u borilačkim sportovima ili penjanju po stijeni. Hrvatski školski sportski savez kroz svoje programe uči djecu važnosti bavljenja sportom. 

Temelj je Univerzalna sportska škola za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Nakon toga, za učenike od petog do osmog razreda, ali i za srednjoškolce Vježbaonica. Kvaliteta tih programa je u tome što traju 10 mjeseci, dva puta tjedno djeca vježbaju pod vodstvom naših kolega kineziologa, rekao je predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković.

Učitelj tjelesnog odgoja, Srećko Pavlović, objasnio je što djeca vježbaju kroz program Univerzalne sportske škole, Sportske igre kao element košarke, nogometa, rukometa, programi iz gimnastike i atletike, sve je to objedinjeno. Znači, svi elementi iz sporta koji su primjereni njihovoj dobnoj kategoriji.  

Ovakvim programima, tvrde iz sportskog saveza, učenike se potiče na kulturu bavljenja sportom jer je u zdravom tijelu, zdrav duh.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.