Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Bandićevoj stranci uvidjeli svoju nesposobnost

20.02.2019.

16:17

Autor: Mario Mihaljević

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak reagirao je na izjave gradskog pročelnika Ivice Lovrića iznesene na konferenciji za novinare stranke Bandić Milan 365, poručivši da su se u toj stranci "ulovili" baš obrazovanja zato što su konačno uvidjeli svu svoju nesposobnost.

-Da je Grad Zagreb želio imalo ozbiljnije sudjelovati u pravoj reformi koja ovoj državi treba - a to je obrazovna reforma 'Škola za život', onda bi se potrudio da u eksperimentalnom programu bude puno više od dvije osnovne i tri srednje škole, jer od jeseni kreće obrazovna reforma-, rekao je Stojak nakon konferencije za novinare Bandićeve stranke. 

Grad Zagreb, dodao je, kiksao je na mnogim poljima, najviše na području obrazovanja. -To se najbolje vidi prema materijalnom statusu djelatnika u obrazovanju, a pogotovo se to najbolje vidi u dotrajalosti, odnosno stanju objekata gdje Grad treba ulagati sredstva, a ne ulaže ih-, istaknuo je Stojak.

Stojak je podsjetio da je Lovrić, primjerice, najavio da će za pet godina sve škole u Zagrebu raditi u jednoj smjeni. -To je izjavio 2014., a danas je 2019. pa se baš ne možemo uvjeriti da škole u Zagrebu rade u jednoj smjeni-, rekao je Stojak.

Dodao je i kako je riječ o pročelniku koji je najavio pompozan projekt "10 plus 10 plus 10", odnosno gradnju 10 vrtića, 10 škola i 10 sportskih dvorana te da će to zapravo biti jedan veliki "obrazovni boom" u Zagrebu.

-Doduše, pročelnik je to izjavio prije osam godina, a danas se u Zagrebu, na žalost, više-manje sve svelo na najam privatnih skupih poslovnih prostora za potrebe vrtića i škola, na desetogodišnji zakup. Očito od tog projekta ostao je samo desetogodišnji zakup privatnih prostora, a zadnji primjeri za takve investicije su osnovna škola na Vrbanima i dio Centra 'Goljak'. Dakle, to su sve najave koje se nisu ostvarile, a gospodin Lovrić odgovornost za svoje i gradsko nečinjenje u području obrazovanja prevaljuje isključivo na državu i jednostavno ne preuzima svoju odgovornost-, naveo je Stojak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.