Hrvatski radio

Radio Sljeme

'U bolnici Srebrnjak radi se darmar'

30.01.2020.

12:54

Autor: Nikolina Devčić

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Gordan Maras dao je podršku Bori Nogalu koji se javio na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Pozvao je druge kandidate da povuku svoju kandidaturu. Gradonačelnik pak poručuje da nema žurbe s izborom ravnatelja, te da je moguć i novi natječaj.

Iako je odluka o izboru novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak odgođena do daljnjeg, čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras sve sudionike procesa poziva da podršku daju donedavnom ravnatelju Bori Nogalu. Smatra da troje kandidata trebaju povući svoje kandidature, a da oni koji odlučuju otkažu poslušnost gradonačelniku. 

- Zbog interesa, zemljišta, novaca i interesnih skupina oko gradonačelnika Bandića, ne zaslužuje se rasturiti i uništiti jedan kvalitetan projekt i napraviti dar mar u toj bolnici, što se u ovom trenutku radi.

Maras je rekao kako bi smjena ministra Kujundžića pozitivno mogla utjecati na odluku o ravnatelju.

- Sada znamo da je bliski prijatelj i zaštitnik u zdravstvu Milana Bandića, bivši ministar, otišao i nema nikakvog razloga da ljudi koji su tamo kvalitetno raditili, nastave taj posao raditi i dalje.

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je u našem programu poručio da će ovaj tjedan biti izabrana tvrtka koja će biti zadužena za dubinsku analizu stanja u Srebrnjaku.

- Moguće je da ponovimo natječaj. Ništa se neće dogoditi u mjesec-dva dana, mi ne smijemo napraviti grešku. Da li se netko trese ili se boji ovog dubinskog snimanja, kojeg će napraviti respektabilna tvrtka, odabrana na javnom nadmetanju, to je drugo pitanje. Ja, što se toga tiče, mirno spavam.

Kritizirajući rad gradonačelnika Milana Bandića Gordan Maras se osvrnuo i na subotnji prosvjed rekavši da će ga podržati jer želi promjene u Gradu Zagrebu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.