Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Botincu kanalizacija neadekvatno izgrađena

31.08.2019.

14:23

Autor: Mario Mihaljević

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski zastupnik Renato Petek u subotu je sa stanarima naselja Botinec upozorio na širenje smrada iz nove kanalizacije, vrijedne 1,2 milijuna, te pozvao gradonačelnika Milana Bandića da ispravi štetu koja je učinjena, kako smatra, pogrešnim postavljanjem kanalizacije.

-Pozivam gradonačelnika da ponovne sjedne u bager, da dođe ovdje u Botinec i popravi štetu koja je učinjena, očito pogrešnim postavljanjem ove kanalizacije-, izjavio e Petek (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) na konferenciji za medije u Botincu.

Problemi za stanare ulica Zlatarova Zlata i Filipa Latinovicza počeli su u svibnju kada je krenula instalacija nove kanalizacije u Ulici Zl. Zlata, jer su, kažu, mjesec dana čekali na asfaltiranje ulice. Zadnja dva mjeseca, kada je završena obnova kanalizacije u dužini od 290 metara u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna, iz slivnika na cesti širi se smrad koji ulazi u domove, a najviše se osjeća poslijepodne i noću. Smrad je počeo izbijati i na drugim slivnicima i šahtovima u kvartu. Stanari su primijetili su da u nekim šahtovima nakupina fekalija stoji osušena, a u nekima je kaljuža visoka i stoji na mjestu.

Na spoju Filipa Latinovicza sa Zl. Zlata, gdje je izlaz kanalizacije iz naselja, tok vrlo sporo teče u pravom smjeru, a trećinu vremena ili stoji ili krene u krivom smjeru. Petek je rekao kako se s kolegama zastupnicima odazvao na poziv stanovnika ovih ulica u naselju Botinec koji problem sami nisu uspijevali riješiti.

Nisu uspjeli direktno komunicirati sa službama grada koje bi trebale biti na usluzi građana, biti ljubazne i efikasne, istaknuo je Petek. Dodao je da od gradskih službi očekuju da se jave na dopise svih građana te da efikasno rješavaju probleme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.