Hrvatski radio

Radio Sljeme

"U četvrti Podsused -Vrapče samo je 50 metara biciklističkih staza"

07.03.2021.

14:37

Autor: Krešimir Vešnik

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

"Prometni sustav četvrti Podsused - Vrapče nema niti glavu niti rep" napomenuo je kandidat za gradonačelnika iz političke platforme "Možemo", Tomislav Tomašević. Govoreći o problemima u toj gradskoj četvrti, istaknuo je, među ostalim, nedostatak podvožnjaka, ali i malen broj biciklističkih staza.

"Sramota" tako je kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević opisao broj biciklističkih staza u četvrti Podsused-Vrapče - U cijeloj ovoj gradskoj četvrti, u kojoj živi 50 tisuća ljudi, imamo samo 50 metara biciklističke staze. To je sramota! 

Uz malen broj biciklističkih staza, nedostaje i podvožnjaka - Na potezu duljem od 8 kilometara željezničke pruge postoje samo dva podvožnjaka: na Škorpikovoj i na Oranicama. A i turisti već znaju da svaki puta kada padne jača kiša da poplavi podvožnjak u Škorpikovoj - istaknuo je Tomašević.  

Problem je, kaže kandidat za gradonačelnika, i što javni prijevoz nije dostupan - Ovdje su autobusne linije rijetke i s vrlo čudnim rasporedom koji nije usklađen sa željezničkim prijevozom. Postoje i potpune nelogičnosti. Primjerice, u Vrapču u nekim dijelovima kvarta se ne naplaćuje parking, a naplaćuje se na parkiralištu željezničke stanice gdje bi trebalo stimulirati ljude da tamo ostave svoje automobile i onda koriste željeznički prijevoz. 

Da je Podsused - Vrapče četvrt koja je zapuštena, tvrdi tamošnja vijećnica Marija Brajdić Vuković - Postoji divlji urbanizam koji je jako teško kontrolirati, a infrastruktura je ostala ista. Stoga nam pucaju vodovodne cijevi, a problem je i s oborinskim vodama: zbog betonizacije tlo više ne može upijati vodu pa imamo poplave u donjim dijelovima kvarta, dok, recimo, u gornjim nemamo uopće pločnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.