Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Domu za starije Sveta Ana otvoren Odjel za oboljele od demencije

05.04.2022.

12:25

Autor: Mario Mihaljević

Novi Odjel

Novi Odjel

Foto: Matija Habljak / Pixsell

U Domu za starije Sveta Ana svečano je otvoren Odjel za oboljele od demencije. Uz brojne uzvanike otvorenju odjela prisustvovao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

 Kapacitet novog odjela je 38 kreveta. Rekonstrukcija je počela prije četiri godine tijekom kojih su prenamijenjena 4 kata ukupne površine 1300 četvornih metara, kaže ravnateljica doma, Karolina Martinuš


- U toj prenamjeni dobili smo dva Odjela, jedan sa 18 kreveta i drugi sa 20. Ukupno imamo 17 dvokrevetnih soba, i 4 jednokrevetne. Uz naravno prateće sanitarne čvorove koji su prilagođeni upravo toj populaciji. U svakom odjelu je sestrinska soba, veliki dnevnik boravak sa čajnom kuhinjom, i posebno bi htjela istaknuti sobu za opuštanje- rekla je ravnateljica Martinuš.


Otvorenju Odjela za oboljele od demencije prisustvovao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je naglasio važnost ovog prostora


- Nažalost, zakomplicirao se projekt, nešto slično kao u Kliničkoj bolnici Vrapče, izvođač radova je morao biti zamijenjen, morao se raskinuti ugovor, tako da iako su radovi počeli 2018. godine, tek sada nakon svih tih peripetija je završeno opremanje, i sada možemo dobiti te Odjele koje smo dugo čekali- rekao je gradonačelnik. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.