Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Gajnicama jučer čak dva puknuća vodovodnih cijevi

29.06.2022.

13:16

Autor: Radio Sljeme

Gajnice puknuće vodovodne cijevi

Gajnice puknuće vodovodne cijevi

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

U Zagrebu svakodnevno pucaju vodovodne cijevi. Jučer je ta neugodnost zatekla stanare Čileanske ulice u Gajnicama i to dva puta. U posljednjih mjesec dana do puknuća je došlo čak tri puta. Razlog - dotrajale cijevi stare 60-ak godina. 

Gajnice su jučer u posljepodnevnim satima nalikovale na jezero. Voda je preplavila Čileansku ulicu, Vodoopskrba i odvodnja izašla je na teren i u večernjim satima puknuće je bilo sanirano, a stanarima puštena voda. No, to je kratko potrajalo. Ubrzo je došlo do još jednog puknuća. Kako je to izgledalo opisala nam je stanarka Nika Gas:


- Mislim da je voda zatvorena za 15-ak zgrada. Mučili su se pronaći ventile tako da je sve to dugo trajalo. Voda je istjecala dva sata, a za to vrijeme poplavljene su bile tri ulice. To je bio Jarun, rekla je stanarka Gajnica Nika Gas.


Inače, u Gajnicama su u proteklih mjesec dana čak tri puta pucale cijevi. Građane takve neugodnosti ljute.


- Evo sad sam išla po vodu. Teško je, ali privikneš se, rekla je jedna građanka.


- To se događa svakodnevno. Stare su cijevi i nitko o tome ne vodi računa. Gradski oci bi se trebali pobrinuti o tome, ali očito ništa od toga, dodao je jedan građanin. 


 U odnosu na ranije godine nema većih odstupanja po pitanju učestalosti pucanja vodovodnih cijevi, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet:


- 2019. godine cijevi su pukle 1261 put, 2020. godine 1228 puta, a 2021. godine 1343 puta. Tako da smo tu negdje. Radi se o tome da je vodoopskrbna mreža stara ponegdje i do sto godina. Planiramo u sljedećih 8 godina uložiti 2 milijarde kuna u obnovu vodoopskrbne mreže, kaže Korlaet.


 Osim u Čileanskoj ulici, zbog neplaniranih radova na vodoopskrbnom sustavu, bez vode su danas ostali i potrošači u dijelu Slanovečke ulice u Čučerju te ulicama Zavrtnica, Zaharova te Vrtić I. i II. na Peščenici.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici