Hrvatski radio

Radio Sljeme

U GLAS-u tvrde da je Grad pred financijskim kolapsom

10.03.2020.

13:33

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Da je grad Zagreb u proračunskom manjku za prošlu godinu od 400 milijuna kuna, prošli je mjesec upozorila pročelnica Gradskog ureda za financije. To je znak da nešto moramo napraviti, rekla je predsjednica kluba gradskih zastupnika GLAS-a, i HSU-a Anka Mrak Taritaš.

Najavila je da će Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a zatražiti da se na dnevni red sjednice Gradske skupštine, koja će se održati 19. ožujka, stavi izvješće gradonačelnika Milana Bandića o stanju gradskih financija.

Od Bandića traže da na sjednici izvijesti o realnom stanju gradskih financija i svim zajmovima, vrijednosnim papirima, jamstvima i suglasnostima, te o obvezama trgovačkih društava i proračunskih korisnika.

Podsjetila je na -vapijući zov pročelnice gradskih financija upućen gradonačelniku da je sve 'u crvenom' i da nešto treba učiniti-. Bandić na to nije dao jasan odgovor, a svi barataju različitim iznosima jer su lažno prikazane pojedine stavke, kaže Mrak Taritaš.

-Način na koji se upravlja financijama u Zagrebu katastrofalan je-, upozorava Mrak Taritaš. Kaže da takav smjer građane gura u dužničko ropstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.