Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Hrvatsku dolaze automobili vrijednosti oko 150 milijuna švicarskih franaka

01.09.2022.

12:32

Autor: Radio Sljeme

Supercar Owners Circle 2021

Supercar Owners Circle 2021

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Najekluzivniji super i hiperautomobili okupljeni u klubu Supercar Owners Circle (SOC) ovog će vikenda protutnjati hrvatskim cestama. 

Kao i prošle godine, prva postaja im je naš grad, gdje će se sutra u 17 predstaviti ispred katedrale. Svoju će pak brzinu demonstrirati u subotu u 9 sati u Velikoj Gorici na Zrakoplovno Tehničkom Centru. 


U karavani sa 60 automobila  u kojoj su, među ostalim, modeli Lamborghinija, Bugattija, Ferrarija, je i Nevera - Kroz to što mi radimo nekako je Hrvatska postala značajan dio u automobilskoj industriji. Mnogi automobili koji će voziti tijekom vikenda imaju tehnologije i komponente razvijene i proizvedene kod nas, a sada i javnost ima priliku vidjeti te automobile u pokretu, dodirnuti i u Velikoj Gorici ih vidjeti u akciji. Vidjet ćemo neke automobile prvi puta u javnosti, recimo  Bugatti - La Voiture Noire koji je najskuplji automobil ikada proizveden ili pak Aston Martin Valkyrie AMR Pro - rekao je Mate Rimac.


Karavana, čija je vrijednost oko 150 milijuna švicarskih franaka, prijeći će više od 1000 kilometara po Hrvatskoj, a na čelu će biti takozvani auto mira. Riječ je o specijalnom projektu koji je SOC razvio u suradnji s tvrtkom Aston Martin. Peace car predvodit će poseban SOC konvoj inspiriran poznatim riječima Martin Luther Kinga Mlađeg: “Tama ne može istjerati tamu; to može samo svjetlost. Mržnja ne može istjerati mržnju; to može samo ljubav!” - Jako smo sretni što ponovno surađujemo s Aston Martinom, posebice vezano uz temu mira koja je, nažalost, trenutačno izrazito aktualna. Izuzetno smo zadovoljni što imamo priliku poslati ovako važnu poruku svijetu, a dodatno nas veseli što je možemo poslati iz Hrvatske, rekao je izvršni direktor SOC-a Niccolo Torri Rocca.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.