Hrvatski radio

Radio Sljeme

U KBC-u Zagreb otkrivena spomen ploča u znak zahvalnosti zdravstvenim djelatnicima koji su branili Hrvatsku

02.03.2023.

15:47

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

U predvorju glavne zgrade KBC-a Zagreb otkrivena spomen ploča

U predvorju glavne zgrade KBC-a Zagreb otkrivena spomen ploča

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

U predvorju glavne zgrade KBC-a Zagreb otkrivena je spomen ploča u znak zahvalnosti i sjećanja na sve medicinske sestre, tehničare i druge radnike tog Kliničkog bolničkog centra koji su 1991. godine krenuli u obranu Hrvatske. 

U Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 6 tisuća zdravstvenih djelatnika, rekla nam je predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata, Ljerka Pavković.


- Od svih naših aktivnosti koje provodimo vidimo da ovo donosi snažnu poruku jer u zdravstvene ustanove dolazi velik broj ljudi, ne samo zdravstveni djelatnici, i pogled jednostavno skrene na tu ploču. A to je velika snaga i važnost za medicinske sestre i tehničare koji su zbrinuli sve hrvatske branitelje i sve ljude kojima je pomoć bila potrebna. Organizirali smo zdravstvenu skrb, jurili smo, nosili zavoje i oružje. Nikada nam nije bilo teško, bili smo istinski dragovoljci. Nikada nismo razmišljali o sebi, uvijek nam je na prvome mjestu bio bolestan čovjek. Kako danas tako i u Domovinskom ratu, rekla je predsjednica udruge Ljerka Pavković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici