Hrvatski radio

Radio Sljeme

U kojoj je fazi obnova Doma sportova?

16.05.2022.

10:37

Autor: Radio Sljeme

Dom sportova

Dom sportova

Foto: Anto Magzan / Pixsell

U kakvom je stanju, kakva je budućnost Doma sportova? Konkretno, Ledene dvorane? Kolika su njezina oštećenja nastala u potresu, koliko stoji obnova i kada će se provesti? Pitanja su to koja smo uputili Gradu Zagrebu budući da, već dvije godine, dio profesionalnog i rekreativnog sporta ne stanuje na toj adresi. 

Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima dobili smo odgovor na upit slušatelja u kakvom je stanju i kakva je budućnost Doma sportova, konkretno, Ledene dvorane, kolika su njezina oštećenja nastala u potresu, koliko stoji obnova i kada će se provesti. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


- Grad Zagreb je u travnju 2021. godine sklopio Ugovor o izradi glavnog i izvedbenog projekta sanacije i rekonstrukcije krova objekta Dom sportova Zagreb s tvrtkom CORE d.o.o. Dubrovnik, Riječka 16A, s ciljem izrade projektne dokumentacije (procjena ugroženosti požarom, glavni i izvedbeni projekt, plan izvođenja radova) za sanaciju i rekonstrukciju objekta Dom sportova. Istom je potrebno obuhvatiti sanaciju i rekonstrukciju krovne konstrukcije i pokrova dvorana Dom sportova, te izvođenje strojarskih i elektroinstalerskih radova koji su vezani za radove sanacije i rekonstrukcije krova i pokrova objekta, kao i ostale radove koje je potrebno izvesti kako bi se zadovoljili današnji standardi i zakonska regulativa, naročito vezano na statičku otpornost i stabilnost, te zaštitu objekta od požara, a vodeći računa da se radi o objektu javne namjene u kojem se okuplja veliki broj posjetitelja.


Nadalje, u ožujku 2022. godine ishođena je pravomoćna lokacijska dozvola za rekonstrukciju kompleksa sportsko-rekreacijskog centra Dom sportova. Projektanti su uvedeni u posao izrade Procjene ugroženosti požarom te Glavnih projekata za Dvoranu 1, Dvoranu 3 i Dvoranu 4. Očekuje se izrada navedene projektne dokumentacije do kraja lipnja 2022. godine, te zatim slijedi podnošenje zahtjeva za ishođenje građevinske dozvole, čije je ishođenje jedan od preduvjeta za raspisivanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova te samo izvođenje radova na predmetnom objektu.


Podaci oko procijenjene vrijednosti radova te očekivanog vremena trajanja radova bit će poznati nakon izrade glavnih projekata - odgovaraju iz Ustanove.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.