Hrvatski radio

Radio Sljeme

U nedjelju se održava 29. Zagrebački maraton

08.10.2021.

13:40

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Ovogodišnje, 29. izdanje Zagrebačkog maratona održat će se u nedjelju u 9.30 sati sa startom na Trgu bana Josipa Jelačića. Do sada je registrirano više od 3000 natjecatelja, a odabrana je nova, atraktivnija i prometno prilagođenije staza

Iako je prošlogodišnji virtualni maraton bio 29.,  organizatori su odlučili da ovogodišnji, pravi maraton također bude 29. jer je ipak riječ o pravoj utrci, potvrdio nam je direktor maratona Marko Jakopović.

- Ipak će biti 29. jer smo htjeli napraviti pravu utrku, a ne virtualnu, imali smo prošle godine virtualnu. ali htjeli smo da bude 29- tako da će jubilarni, trideseti marton biti sljedeće godine, rekao je Jakopović.

Za sudionike maratona osigurana je čuvana garderoba za ostavljanje stvari u Kurelčevoj ulici (100 metara dalje od samog Trga u pravcu istoka). U garderobi je osigurano 1.500 mjesta. 

Ispred prvih natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji, u svim utrkama ići će biciklist s oznakama organizatora, a iza zadnjeg natjecatelja ići će vozilo Hitne pomoći.

Zbog maratona širi gradski centar bit će potpuno zatvoren za promet, a zadnji tramvaj proći središnjim gradskim trgom oko 7.45 sati.
Tramvajska linija 13 neće prometovati do završetka maratona, dok će sve ostale tramvajske linije, osim linije 9 i 15, voziti izmijenjenim trasama.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.