Hrvatski radio

Radio Sljeme

"U ovom gradu se mnogi prekombiniraju"

18.03.2016.

11:51

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na prijedlog kazališnog vijeća, na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine smijenjen je ravnatelj kazališta Komedije Niko Pavlović, a na mjesto vršitelja dužnosti postavljen je Adam Končić. O toj se temi i danas razgovaralo u programu Radio Sljemena.

U programu Radio Sljemena gostovao je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor koji je komentirao smjenu ravnatelja kazališta Komedije Nike Pavlovića i postavljanje Adama Končića za v.d. ravnatelja.

O mogućoj kaznenoj prijavi koja bi se zbog nepodmirenih obveza mogla podignuti protiv smijenjenog ravnatelja, Kosor je rekao.

Upravo je gradonačelnik komunicirao tu tezu o prekombiniranju, a ja moram priznati da to ne razumijem, jer ako je netko napravio nešto nezakonito već je odavno trebao biti sankcioniran. Koliko znam ravnatelj je bio na toj dužnosti 29 godina. Ok, u ovom gradu se mnogi prekombiniraju, a očito tek kada istekne mandat onda se utvrdi da je netko griješio, rekao je Kosor.

Kosor je rekao da je stvorena kriva percepcija u kojoj se misli da je skupština ta koja nekome može suditi i nekoga smjenjivati to nije tako. Dodaje da su na zadnjoj sjednici skupštine odbili da se ova točka raspravi po hitnom postupku, jer kaže nisu bili upoznati sa revizorskim izvješćima i izvješćima kazališnog vijeća. No jučer su istiće izvješća dobili

Tvrdi se da kazalište ima nekih 7 milijuna kuna dugova, da su se ti dugovi čak pokušali prikriti da se ne vide za slijedeće revizijsko razdoblje. Ako je sve to točno onda je smjena bila opravdana. Vjerujem da je kazališno vijeće donijelo takav prijedlog jer ima određene dokaze i argumente.

Podsjetimo natječaj za ravnatelja - Kazalište "Komedija" mora raspisati u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.