Hrvatski radio

Radio Sljeme

U palači Dverce završeno obilježavanje Dana branitelja grada Zagreba

30.05.2018.

14:25

Autor: Čarles Gržinić

(foto:Duško Marušić/PIXSELL)

(foto:Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

U palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić u sklopu obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba 11 godinu za redom danas je primio zapovjednike zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnike udruga iz Domovinskog rata .

Dan branitelja grada Zagreba tradicionalno je jutros započeo paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu na groblju Mirogoju. Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem zajedno s udrugama iz Domovinskog rata poginulima se poklonilo kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid Boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, groba ratnog ministra obrane Gojka Šuška te groba prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Nakon toga u palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić bio je domaćin prijema na kojem se još jednom izrazila zahvala svima onima koji su branili Zagreb i bili na svim bojištima gdje se branila lijepa naša. Među onima, bio je i Zlatko Brozinčević - Mačak koji je primajući medalju Grada Zagreba rekao i ovo: "Žao mi je što djeca u školi više ne učeo o herojima iz Domovinskog rata.  Danas se svi na nešto žale a mi pod srbočetničkom čizmom dugo nismo smjeli reći da smo Hrvati. Danas smo svoji na svome i ja sam ponosam što sam jedan od branitelja koji je sudjelovao u oslobađanju danas suverene i samostalne Hrvatske". 
Hrvatskim braniteljima i danas treba skrb i lječnička pomoć. Iz tog razloga za predani i ustrajani rad nagrađeno je 5 koordinatora koji rade u bolnicama grada Zagreba kao i pet liječnika.
Dan branitelja grada Zagreba bio je dobra prilika za susret onih koji su u rat krenuli iz kafića i u trapericama. Isto tako, većina govornika pozvala je na jedinstvo koje je hrvatski narod i vojsku u nastajanju u Domovinskom ratu učinio nepobjedivima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.