Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Podsusedski, Jadranski, Most mladosti i slobode - 100 milijuna kuna

23.08.2018.

19:04

Autor: Margareta Jozinović

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Na Podsusedskom mostu počela je sanacija zapadnog stupa u koritu Save, koja bi trebali završiti do sredine rujna. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će ove i iduće godine u sanaciju Podsusedskog, ali i Jadranskog mosta te Mostova mladosti i slobode biti uloženo 100 milijuna kuna.

"Izvršili smo glavni pregled glavnih šest mostova i utvrđena je određena hijerarhija popravaka. Jedan od prioritetnih je bio i Podsusedski most. Ostali mostovi - za svaki je određen prioritet radova, a u tijeku su raspisi različitih natječaja u vezi toga. Sukcesivno će se u različitim vremenima raditi određeni objekti zato jer su već sada u fazi ugovaranja određene sanacije Mosta slobode. Rade se projekti Savskog pješačkog mosta, rade se projekti Jadranskog mosta tako da po završetku projekata raspisu natječaja za izvođača nadzora radovi će biti u tijeku", rekao je voditelj odjela za projektiranje konstrukcije Instituta IGH Mario Ille.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je ulaganje od sveukupno 100 milijuna kuna u 4 mosta koja su starija od 35-40 godina. "Vidjeli ste u Genovi kad je pao vijadukt koliko je ljudi izgubilo glavu. U Zagrebu imamo vijadukte i mostove i trebamo permanentno održavati i ulagati jer bi se to moglo dogoditi, ako ne radite, u Zagrebu isto, ne daj Bog!" 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.