Hrvatski radio

Radio Sljeme

U požaru u Dubravi preminula jedna žena

27.10.2019.

19:39

Autor: Davor Šalat

Sandra Šimunović/PIXSELL

Sandra Šimunović/PIXSELL

Foto: - / -

Poslijepodne je izbio požar u jednom stanu stambene zgrade u Ulici platana 2 u Dubravi. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar, no nažalost jedna je osoba u požaru preminula, a drugoj je pružena medicinska pomoć.

- Mi smo nakon dojave na mjesto intervencije uputili tri vatrogasna vozila Vatrogasne postaje Dubrava. Oni su došli na mjesto intervencije u 13 sati i 36 minuta, a već tri minute kasnije ugasili su požar. Požar nije bio toliko velik. Kao i često puta, najveći problem je dim. Dim je taj koji je ubojica, on je otrovan. U stanu su pronašli jednu stariju žensku osobu u dnevnoj sobi koja je, nažalost, od posljedica požara preminula - rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih. 

Uzrok požara i smrtnog stradavanja bit će poznat nakon policijskog očevida. A gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom osigurao je nužni smještaj za dvije osobe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.