Hrvatski radio

Radio Sljeme

U požaru u Savskoj ozlijeđena dvojica vatrogasaca

04.04.2021.

11:38

Autor: Magdalena Pongrac

U požaru u Savskoj ozlijeđena dvojica vatrogasaca

U požaru u Savskoj ozlijeđena dvojica vatrogasaca

Foto: - / -

Dva su vatrogasca ozlijeđena u požaru koji je nešto prije 10 sati buknuo u napuštenoj kući na Savskoj cesti kod Cvjetnog naselja. Vatra se proširila na dva susjedna objekta, a njezino daljnje širenje gasilo je 26 vatrogasaca.

S obzirom na to da su građevine derutne, došlo je do propadanja krovišta tako da se na lokaciji nalazi 10 vatrogasnih vozila, priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Hitna medicinska pomoć pružena je dvojici vatrogasaca zbog zadobivenih opeklina. Pročelnik Ureda Pavle Kalinić kaže da su vatrogasci lakše ozlijeđeni - Došla je hitna i vjerojatno će uspjeti te ozljede sanirati na licu mjesta. Vatrogasci su ušli u objekt koji je počeo ubrzano gorjeti i počeli su padati dijelovi krova koji su ih ozlijedili, no oni su dobro.

Igor Župančić iz Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba rekao je da su vatrogasci po dolasku zatekli prazan objekt - Nismo nikoga zatekli, prema informacijama od stanara, nitko u njemu ne živi. Pregledat ćemo sve i uvjerit ćemo se da nije bilo nikoga. Objekt je u derutnom stanju, dio krovišta je bio otvoren tako da se tu ne može ni spavati jer je hladno.

Vatrogasci su vatru ugasili brzo nakon izlaska na teren, no ona se kasnije proširila zbog lošeg stanja objekta. Glavni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih rekao nam je da su na početku akcije, s obzirom na veličinu objekta, koji ima 100 četvornih metara, podigli dva gasna vlaka, iz vatrogasnih postaja Centar i Novi Zagreb te jedno vozilo DVD-a Kustošije, cisternu s vodom.

Uzrok požara znat će se nakon policijskog očevida koji je u tijeku, a ozlijeđenih građana zasad nema.

Zbog vatrogasne intervencije, tramvaji linija 4 i 17 voze preusmjereno do Ljubljanice, linija 5 prometuje Držićevom preko Novog Zagreba do Prečkog, a linija 14 skraćeno preko Ulice grada Vukovara do okretišta u Heinzelovoj.

Igor Župančić

Pavle Kalinić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.