Hrvatski radio

Radio Sljeme

U (probni) rad puštene tri nove fontane

24.07.2016.

07:08

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo šest mjeseci nakon početka druge etape, u probni rad su puštene tri nove fontane na livadi ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Investicija stoji 28 milijuna kuna, a službeno otvorenje je početkom rujna, na vrhuncu predizborne kampanje. Iduća fontana osvanut će na Britancu.

Puštanjem u probni rad, nakon četiri godine, završena je gradnja triju fontana. Investiciju vrijednu 28 milijuna kuna, sinoć je u probni rad pustio gradonačelnik Milan Bandić. Unatoč negodovanju dijela građana i gradskih političkih struktura, na livadi ispred NSK sada je ukupno 5 fontana čiji je idejni projekt osmislila arhitektica Helena Paver Njirić. Iduća fontana osvanut će na Britancu i stajat će sto do 150 tisuća kuna. "Mi smo europska metropola. Mi želimo biti ljepši i bolji od Rima i Beča. Nismo mi balkanska kasaba"- kazao je Bandić.

Građani, koji su se u sobutu navečer okupili kod NSK, imaju mahom pozitivne dojmove:

"Pa lijepe su, sviđaju mi se...prekrasno je.../novinar: opravdava li ovo investiciju?/...pa, opravdava...super je, jako su lijepe...fontane su jako lijepe, samo, mislim da je predizborna kampanja počela nešto prije. Narod voli kruha i igara. Šteta što nije bilo sluha za druge javne potrebe, al' fontane su stvarno krasne...ja sam tu susjed, ovo je nama izvrsno. Prošetamo tu, ma, odlično! Znaš šta? Ljudi pročaju ovo i ono - sve će proć', ali neke stvari ostaju."

Podsjetimo, uređenje livade ispred NSK počelo je u srpnju 2012. godine gradnjom prvih dviju fontana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.