Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Retkovcu otvorena prva drive-in ljekarna!

17.02.2017.

14:26

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubravi je otvorena prva drive in ljekarna u Zagrebu! Uz pomoć Grada, Gradska ljekarna Zagreb u prosincu je napravila drive in pristup ljekarni, kako bi se povećala dostupnost liječničke skrbi osobama koje nisu u mogućnosti ući u ljekarnu.

U suradnji sa Gradskim uredom za prostorno uređenje odabrana je ljekarna u Retkovcu jer je na ovoj lokaciji to bilo najizvedivije. Drive in ljekarna naročito je pogodna za osobe s invaliditetom ili majke s djecom u automobilima, naglasila je ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb, Nada Jambrek.

Razmišljamo o izmještanju naše ljekarne u Kustošiji koja je stara, trošna. Ako bi je selili, tražili bi takav prostor gdje bi mogli staviti drive in, tako da bi i stanovnici na zapadu imali svoju drive in ljekarnu.

Ono što vam ja mogu najaviti je da ćemo mi do svibnja otvoriti na još tri dijela grada drive in ljekarnu: na zapadu, jugu i sjeveru, poručio je ovom prigodom gradonačelnik Milan Bandić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.