Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Šestinama počinje gradnja rotora

23.04.2021.

13:40

Autor: Mario Mihaljević

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

U Šestinama počinje izgradnja rotora, a početak radova obilježila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika i kandidatkinja za gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević. Vrijednost projekta je 10 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi početkom rujna.

Zbog velikih gužvi koje se stvaraju, Šestine će početkom rujna dobiti novi rotor. Dugoiščekivani kružni tok nužno je potreban tamošnjim stanovnicima. Dio kod crkve svetog Mirka, odnosno raskrižje, već godinama slovi kao jedno od najprometnijih dijelova grada.

Vrijednost projekta iznosi deset milijuna kuna, a početak radova obilježila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika i kandidatkinja za gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević

-Znamo da idućih nekoliko mjeseci slijedi gužva, neće se biti lako ovdje se kretati. Ovo radimo kako bi u budućnosti imali siguran promet bez gužvi-. 

Gradnja rotora jedini je način da se smanje velike gužve koje svakodnevno stvaraju probleme građanima Šestina, rekao je  predsjednik vijeća gradske četvrti Podseljeme Krešimir Kompesak  

-Ovo je veliki dan za Šestine i gradsku četvrt Podsljeme. Ovaj kružni tok čekali smo godinama, jer ovdje je promet katastrofalan. Nadamo se da će novi rotor biti gotov do početka rujna-.

Jelena Pavičić Vukičević obišla je i Dom zdravlja Šestine, u kojem je u tijeku sanacija krovišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.