Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Skupštini burno i o Holdingu!

18.06.2015.

18:13

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić zatražio je na sjednici od Gradskog kontrolnog ureda da istraži svu korespondenciju oko izbora članova Uprave Zagrebačkog holdinga i natječaja i to od raspisivanja natječaja za odabir agencije za zapošljavanje do izrade menadžerskih ugovora te u konačnici - koliko je sve to koštalo.

Smjena Uprave Holdinga tema je koja se od jutra provlačila kroz sjednicu Gradske skupštine. A, poslijepodne se o njoj govorilo i opširnije. Budući da je na inicijativu dijela klubova od gradonačelnika po hitnom postupku - zatražena informacija o smjenama u Zag. holdingu.

Dok nova predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban i članica Uprave Daniela Franić imaju njegovu aposlutnu podršku, Bandić najavljuje da će u trgovačkim društvima i podružnicama Zagrebačkog holdinga "otići barem pola ljudi" koji su, kako tvrdi, odavno to trebali napraviti. "Ne žele više raditi, a ne žele sami otići. A što prvi čovjek mora napraviti? Podvući crtu jer želi raditi s ljudima koji žele, znaju i mogu", dodao je.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin rekla je kako menadžerske ugovore u Holdingu nije radio Nadzorni odbor niti Skupština te da se ne zna tko je odredio visine plaće, bonusa i otpremnine."Stručne službe nisu krive jer nisu radile taj ugovor. Nije radio Nadzorni odbor niti Skupština. Netko jest. Skupština nije donijela niti odluku o tome. A znamo kojeg dana je i u kojim okolnostima taj ugovor potpisan", rekla je Kusin. Ponovila je sedam smrtnih grijeha Uprave Holdinga zbog kojih je smijenjena - nedonošenje plana poslovanja za 2015.,distribuciju uplatnica za komunalnu naknadu (GSKG), distribuciju uplatnica za odvoz smeća (Čistoća), neorganiziranje naplate odvoza smeća po volumenu, nepribavljanje dozvole za odlagalište Jakuševec, stavljanje izvan snage treće izmjene Pravilnika o smanjenju koeficijenata za obračun plaća i odbijanje od Skupštine predloženih ugovora o pravima i obvezama članova Uprave i ugovorima o radu te inzistiranje na menadžerskim ugovorima.

U prilogu izvješaj novinara Ivana Hlupića iz Skupštine - rasprava o Holdingu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.