Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Španskom zaplijenjen kilogram heroina

26.12.2013.

14:13

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu racije u kafiću u Španskom, policija je u ponedjeljak kod 48-ogodišnjaka otkrila veću količinu heroina. Na Badnjak je pronašla i njegovu zalihu u stanu.

Zagrebačka policija uhitila je 48-ogodišnjaka kog kojeg je pronađen kilogram heriona i digitalna vaga.

Sve je počelo u ponedjeljak kada su- na području Španskog- policijski službenici Službe kriminaliteta droga PUZ-a proveli raciju u jednom ugostiteljskom objektu dok je službenim psom za detekciju droga pregledan osobni automobil ispred objekta te je službeni pas pozitivno reagirao na prisutnost droge u jednom automobilu.

U osobnom automobilu, inače vlasništvu 48-ogodišnjaka, pronađeno je 259 grama heroina, od čega je 156 grama bilo skriveno u vatrogasnom aparatu.

Idućeg dana, na Badnjak pretresena je kuća osumnjičenog te je u kupaonici ispod kade pronađen još 721 gram heroina, pakiran u jedan paket od pola kilograma i 5 PE vrećica te digitalna vaga s tragovima heroina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-ogodišnjak nabavljao veće količine heroina koji je skrivao u svom automobilu i kući, nakon čega ga je dalje preprodavao na području grada Zagreba.

Vrijednost zaplijenjenog heroina na narco tržištu dostiže vrijednost oko 300 000 kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.