Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Studentskom domu Cvjetno naselje do danas zbrinuta 291

25.03.2020.

14:41

Autor: Vesna Jurić Rukavina, HINA

Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Foto: - / -

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Sveučilšta u Zagrebu Mirko Bošnjak potvrdio je da je u studentskom domu Cvjetno naselje do danas zbrinuta 291 osoba čiji su stanovi oštećeni u nedavnim potresima.

"Broj smještenih osoba raste kako statičari procjenjuju sigurnost njihovih kuća", kazao je Bošnjak potvrdivši u izjavi Hini da je danas u Studentskom domu Cvjetno naselje smješteno 90-ak osoba više nego jučer. Ukupan broj zbrinutih time se popeo na 291.
Potresi koji su u nedjelju pogodili Zagreb oštetili su brojne zgrade i kuće, a građanima čiji domovi nisu sigurni za život osiguran je smještaj u Studentskom domu Cvjetno naselje. 
Bošnjak je dodao da je s predstavnicima Grada Zagreba dogovoreno da se u prostoru Studentskog doma Cvjetno naselje izmjesti gradski ured u kojemu će privremeni stanovnici doma moći "poduzeti sve potrebne radnje" oko prijave štete uzrokovane potresom. Ured bi mogao biti u funkciji do sutra, kazao je Bošnjak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.