Hrvatski radio

Radio Sljeme

U subotu akcija "Kada piješ, ne vozi!"

03.12.2015.

11:59

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Javnozdravstvena akcija "Kada piješ, ne vozi!", provodit će se u suradnji s Gradom Zagrebom i Policijskom upravom Zagrebačkom u subotu, od 11 do 13 sati na Cvjetnom trgu s ciljem podizanja svijesti javnosti o visokom riziku vožnje pod utjecajem alkohola, te educiranja građana o sigurnosti u prometu.

Po podacima Ministarstva unutarnjih poslova, prošle je godine u Hrvatskoj zbog vožnje pod utjecajem alkohola poginulo 68 osoba, 596 je teško, a 1906 osoba lakše ozlijeđeno. Alkohol je i dalje jedan od glavnih krivaca za prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su na području Policijske uprave Zagrebačke u 916 prometnih nesreća ili u svakoj sedmoj prometnoj nesreći.

Javnozdravstvena akcija "Kada piješ, ne vozi!“ nastojat će "otrijezniti" građane od svih zabluda koje ih mogu potaknuti da sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola i na taj način ugroze vlastiti, ali i tuđe živote.

Akcija se organizira u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, jer ovisnost o alkoholu također ozbiljno narušava zdravlje i može ugroziti život, navodi organizator akcije Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.