Hrvatski radio

Radio Sljeme

U tekućoj akademskoj godini Zagrebačka županija stipendira 208 učenika i studenata

23.12.2021.

13:14

Autor: Radio Sljeme

default error photo

U tekućoj akademskoj godini Zagrebačka će županija stipendirati 208 učenika i studenata. Stipendije su dodijeljene prema kriteriju izvrsnosti, socijalnom statusu te za deficitarna i zanimanja glazbenog smjera. Na godišnjoj razini stipendirani učenici dobivat će po 7 tisuća 200 kuna, a studenti 14 tisuća 400 kuna za što je županija u proračunu izdvojila oko 2 milijuna 50 tisuća kuna.


Uz stalna kapitalna ulaganja koja Zagrebačka županija provodi kroz izgradnju škola, sportskih dvorana i drugih obrazovnih objekata, ulaganje u izvrsnost mladih ima poseban značaj, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. 


"Vi ste naše najbolje ulaganje u budućnost, vi ste razlog zbog kojeg već dugi niz godina izdvajamo znatna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu“, rekao je Kožić dodavši da se početkom iduće godine očekuje dovršetak radova na izgradnji osnovne škole u Luki, sportskih dvorana u Bedenici, Klinča Selima te škole i dvorane u Pušći. Krajem godine bit će gotova i dvorana u Graberju Ivanićkom i radionica i praktikum SŠ Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini.


Koliko stipendije znače županijskim stipendistima otkrili su ovogodišnji dobitnici Katarina Ležaić, studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i Luka Štrkalj, učenik Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu te Glazbene škole Ferdo Livadić u Samoboru. Katarina je poručila da joj stipendija znači puno jer dokazuje da se trud isplati te da će ju iskoristiti za stručnu praksu u inozemstvu, dok će Luka svoju čuvati za buduće obrazovanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.