Hrvatski radio

Radio Sljeme

U tijeku posljednje dvije faze radova u Radničkoj

13.10.2018.

14:46

Autor: Mia Majić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

U okviru treće i četvrte ujedno i posljednje faze trenutno najvećeg gradskog projekta izgradit će se nadvožnjaci s pristupnim rampama preko željezničke pruge te prometnica s cjelokupnom infrastrukturom od željezničke pruge do Domovinskog mosta.

U tijeku su završne faze radova na Radničkoj. Prema riječima gradonačelnika Bandića radovi bi trebali biti gotovi početkom studenog. Trudimo se svaki dan, lijepo je vrijeme pa koristimo svaki mogući trenutak da se ovo što prije završi, a ja ću osobno do studenoga ovdje dolaziti po izvješće kako se stvari odvijaju, a do studenoga je rok da se ovo završi, naglasio je gradonačelnik. 

Voditelj projekta Goran Radić također je potvrdio kako će sve biti gotovo do 1. studenoga. Ukupna vrijednost radova je 200 milijuna kuna, treća etapa vrijedi 50 milijuna dok četvrta iznosi 150 milijuna kuna, a preostaju nam još dva preusmjerenja prometa te nadvožnjak, dodao je. Naglasio je i kako je sve pripremljeno za izgradnju pruge. Pruga je zaseban posao, al sva priprema je napravljena, maknut ćemo humus i travu postaviti betonsku ploču i staviti tramvajske šiljke, zaključio je Radić. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.