Hrvatski radio

Radio Sljeme

U ugovorima stanova u Podbrežju navedena veća kvadratura nego u stvarnosti!

06.07.2018.

15:03

Autor: Mia Majić

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što su se prije nekoliko dana u nekim medijima pojavile pritužbe stanara na nove stanove u Podbrežju, dužnosnici Gradske uprave te su pritužbe komentirali na današnjoj konferenciji za tisak, a osvrnuli su se i na realizaciju prve faze projekta u novoizgrađenom naselju.

Prije nešto više od dva tjedna stvari su novouseljenim stanarima u Podbrežju izgledale odlično, no pri predaji stana, kako se čini kvadratura nije bila identična u ugovoru i u stvarnosti. Sve je komentirao pročelnik Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu grada Damir Lasić.  U međuvremenu smo s najmoprimcima imali primopredaju gdje je u površinama stanova napravljena određena pogreška zbog čega se mi ispričavamo, no u novom zapisniku o primopredaji zajedno s ugovorom o najmu bit će uvedena točna kvadratura, adresa, opis stana i sve karakteristike vezane za taj stan, naglasio je. 

Osim pritužbi na neodgovarajuću kvadraturu stanova, veliki problem stanarima su i upisi djece u obližnje osnovne škole i u vrtiće za koje tvrde da nema dovoljno mjesta, no razloga za brigu nema tvrdi pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.  Do sada je 48 djece upisano u vrtiće u Novom Zgarebu, ima dovoljno mjesta za sve a za sada nemamo novih iskazanih potreba,  a ukoliko bude osam novozagrebačkih dječjih vrtića je spremno upisati sve one kojima je to potrebno objasnio je Lovrić i dodao kako straha nema ni za upise u osnovne škole. Mi praktički možemo upisati 1500 djece u tri obližnje škole u Novom Zagrebu, a procjenjujemo da ćemo iz Podbrežja imati negdje između 150 i 200 osnovaca, potvrdio je.

Iako su stanovi u Podbrežju prvenstveno bili namjenjeni stambenom zbrinjavanju znanstvenih novaka čija je brojka prije dvije godine bila procijenjena na njih gotovo tisuću, zbog nemogućnosti podizanja kredita ugovor o kupoprodaji ih je potpisalo samo dvoje zaključio je Željko Horvat iz Zagrebačke stanogradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.