Hrvatski radio

Radio Sljeme

U utorak 14. ožujka počinju radovi na Sljemenskoj cesti. Na snazi će biti posebna regulacija prometa

10.03.2023.

13:08

Autor: Radio Sljeme

Zatvorena Sljemenska cesta

Zatvorena Sljemenska cesta

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

U utorak, 14. ožujka, započinju radovi na Sljemenskoj cesti zbog čega će na snazi biti posebna regulacija prometa koja će, ovisno o vremenskim uvjetima, trajati oko 4 mjeseca. 

Za vrijeme radova neće se moći voziti dionicom od Pilane Bliznec, u smjeru sjevera, kao i iz smjera vrha prema gradu. Navedene dionice Sljemenske ceste bit će zatvorene za sav promet, uključujući i vozila ZET-a, od 8 do 17 sati, svakim radnim danom, osim vikenda i blagdana. Pristup vozilima u smjeru Medvedgrada također će biti onemogućen.


Navedeni radovi obuhvaćaju uređenje i asfaltiranje kolnika na dijelu od pilane Bliznec do Stare Lugarnice te od Stare Lugarnice do Prilaza kraljičinom zdencu.


Grad Zagreb je putem Fonda solidarnosti Europske unije podnio prijavu na poziv „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba te čišćenje područja pogođenih katastrofom“, u svrhu dodjele bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije u ukupnom iznosu od 4.931.472,88 eura (bez PDV-a). Od navedenog iznosa, Fond solidarnosti osigurava 84,27% prihvatljivih troškova. Zbog toga je nužno radove izvesti u roku u kojem su dostupna sredstva iz Fonda solidarnosti, priopćili su iz gradske uprave. 


Izvođač radova je Zagrebački holding d.o.o. - podružnica Zagrebačke ceste. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici