Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagreb se vratila najteža utrka u Hrvatskoj - "Zagrepčanka 512"

03.09.2022.

13:36

Autor: HRT/Radio Sljeme

Zagrepčanka 512

Zagrepčanka 512

Foto: Josip Regović / Pixsell

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, u Zagreb se vratila najteža utrka u Hrvatskoj - "Zagrepčanka 512". Riječ je o atletskoj utrci stubama poslovne zgrade Zagrepčanke. 300-tinjak trkača pretrčalo je 490 stuba odnosno 25 katova. 


Kažu da je Zagrepčanka 512 najteža u utrka u Hrvatskoj jer natjecatelji trče od prizemlja do 25. kata, što je ukupno 490 stepenica. Utrka je pokrenuta 2012. godine i do sada je održano 8 izdanja. Trčalo se solo ili u paru, jedanput ili dvaput, a neki su se na vrh Zagrepčanke popeli čak 4 puta.  Pobjedu u solo trčanju odnio je najbolji svjetski trkač stubama Malezijac Soh Wai Ching 


-Uživam u utrkama stepenicama jer to je izazov bolji od klasičnog trčanja, sve je stvar mentalne snage, isto kao i u svakodnevnom životu. Da bi ste postigli neki uspjeh u životu morate biti mentalno ali i fizički jaki. Isto vrijedi i za utrku stepenicama, da bi ste došli do vrha morate dati sve od sebe.- 


 Inače, Zagrepčanka 512 tek je prva od tri utrke kup-natjecanja Zagreb Run. Sutra se na fontanama kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice trči jedna Milja, a u utorak se otvaraju prijave za Zagrebački noćni cener.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.