Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagrebačkoj županiji 27% više turista u prvih šest mjeseci

14.07.2016.

10:56

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Zagrebačke županije u prvih šest mjeseci ove godine boravilo je 23,6 tisuća turista ili 27% više nego u istom razdoblju prošle, koji su ostvarili 57,1 tisuću noćenja ili 43% više, izvijestili su u četvrtak iz te županije.

Strani turisti, njih gotovo 19 000, u Zagrebačkoj županiji u prvoj polovini ove godine ostvarili su blizu 36 000 noćenja, dok je nešto malo više od 11 000 domaćih turista ostvarilo 21,2 tisuće noćenja. Među stranim turistima najviše je bilo Nijemaca, Talijana, potom turista iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske i SAD-a.

Zagrebačka županija, koja se naziva i 'zelenim zagrebačkim prstenom', turiste privlači vinskim cestama, biciklističkim stazama, vrhunskom gastro ponudom, kao i velikim brojem raznih manifestacija te su i promocijske aktivnosti županijske Turističke zajednice ciljano usmjerene na promoviranje takve ponude i cjelokupnog turističkog doživljaja, ističu iz Zagrebačke županije dodajući da na porast turističke posjete Županiji utječe i povećan broj dolazaka domaćih i stranih turista u Grad Zagreb.

Slijedom odličnih polugodišnjih rezultata direktorica županijske Turističke zajednice Ružica Rašperić očekuje da bi ova godina mogla biti rekordna po svim pokazateljima.

Iz Županije podsjećaju da su u svibnju ove godine usvojili Strategiju turističkog razvoja do 2025. kao koncepcijski okvir za djelovanje svih interesnih skupina s područja turizma, koju je za njih izradio zagrebački Institut za turizam.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.