Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagrebačkom holdingu smjene zbog nove organizacije

01.07.2021.

20:42

Autor: Vesna Jurić Rukavina, HINA

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

U Zagrebačkom holdingu počele su organizacijske promjene, Marko Mikulić smijenjen je s mjesta predstojnika ureda Uprave Holdinga, a Ivan Markus s mjesta direktora Službe za potporu Društvu. To je jedan od prvih poteza novog predsjednika Uprave Nikole Vukovića.

Kako navode iz Holdinga, Mikuliću i Markusu bit će ponuđeno drugo radno mjesto unutar te gradske tvrtke.
U odgovoru Hini, Holding navodi da su obojica smijenjena zbog organizacijskih promjena Društva, međutim, ne navode detaljne razloge smjenjivanja niti koje će im poslove ponuditi.
Smijenjeni Markus javnosti je poznat kao jedan od optuženika u aferi Čistoća, a Uskok ga tereti da je zlouporabom položaja, kao šef Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga, sudjelovao u namještanju javnog natječaja za nabavu specijalnih vozila za komunalni otpad, nakon kojeg je sklopljen ugovor vrijedan preko 70 milijuna kuna. Suđenje Markusu i dvojici optuženih, bivšem direktoru čistoće Miljenku Benku i direktoru tvrtke Gradatin Tomislavu Jukić, počelo je 2019. godine, a sva trojica zanijekali su krivnju. 
Smijenjeni Mikulić bivši je šef zagrebačke krim policije, a u Holdingu je zaposlen 2017. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.