Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagrebu opet "Božićni robot party"

08.12.2022.

14:14

Autor: Hina

Božićni robot party

Božićni robot party

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Centar za kulturu i informacije Maksimir i ove godine organizira "Božićni robot party" gdje će posjetitelji, u utorak, 13. prosinca, moći uživati u toplim napitcima i kolačima koje će im poslužiti robotske vrijedne ruke.

Posjetitelji će moći isprobati i vožnju vožnju letjelicama kroz božićni labirint i provjeriti kako roboti komuniciraju s biljkama.


Božićni robot party ima i humanitarni karakter budući da će se na partyju prikupljati novčana sredstva za štićenike udruge Korablja Arka te omogućiti otkrivanje darova osoba s intelektualnim teškoćama kroz njegovanje uzajamnih odnosa.


Za odrasle posjetitelje kuha se vrući gin, a za djecu su pripremljeni čajevi i kolači koje će im posluživati roboti.


"Robot Pepper će preuzimati narudžbu te je predati kolegama robotima, koji će potom kolač posuti preljevom i posipom po izboru i dodati željeno piće", kažu organizatori.


Osim posluživanja, roboti Pepper, Franka i Scout pokazat će i snalažljivost u branju jagoda i paprika.


Božićni robot party održava se u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanje (LARICS) zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, od 12 do 20 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.