Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:22 / 20.07.2013.

Autor: Irena Dizdarević

U Zagrebu osnovana nova politička stranka - Hrvatska zora- stranka naroda

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska je danas dobila 141. političku stranku. U Zagrebu je održana osnivačka skupština Hrvatske zore - stranke naroda koju vodi Milan Kujundžić.

Za zamjenika predsjednika HZ izabran je Milan Petrak, a dopredsjednici su Darko Chudy, Vinko Hrkać i Tomislav Vujeva.

Članovi predsjedništva stranke su Mladen Biruš, Marija Čuzić, Krešo Drašković, Željko Ovčarić, Kristijan Plazonić, Stjepan Sviben, Damir Špančić, Marija Ujević, Dragomir Vuković i Gordan Žanić.

"...Hrvatska zora kao stranka naroda bit će samo jezgra političke akcije kojom će se pokrenuti cijeli narod i svi građani Hrvatske, koji će ojačati svoju državu i svoju budućnost uzeti u svoje ruke. Mi želimo pomoći narodu da oslobodi državu i da je učini svojim učinkovitim sredstvom..." - rekao je u svome govoru Kujundžić.

Sebe, dodajmo, nazivaju strankom desnog centra, tj. strankom vrednota kršćanskog civilizacijskog kruga i konzervativno-liberalnog profila. Nude dijalog svim relevantnim čimbenicima u hrvatskom društvu.

Milan Kujundžić je liječnik, specijalist interne medicine i bivši ravnatelj zagrebačke kliničke bolnice Dubrava, a široj javnosti postao je poznat lani u svibnju kada se kandidirao za predsjednika HDZ-a. Na stranačkom izbornom saboru u drugom ga je izbornom krugu porazio Tomislav Karamarko. Kujundžić je iz stranke istupio u lipnju, kada je, kako je tvrdio, doznao da će biti izbačen iz stranke jer je na lokalnim izborima u Gospiću podupro HDZ-ova protukandidata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.