Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagrebu podijeljeno 5000 porcija bakalara

24.12.2015.

15:31

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb je na Badnjak s 5000 porcija besplatnog bakalara po prvi puta počastio građane, a prve porcije na Trgu bana Josipa Jelačića podijelio im je gradonačelnik Milan Bandić. Zagrepčanima je poželio sve dobro u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana,

Građani Zagreba tako su po prvi put na središnjem trgu na Badnjak imali priliku uživati u besplatnom tradicionalnom objedu, u organizaciji Grada Zagreba. Prve porcije bakalara građanima su podijelili gradonačelnik Milan Bandić i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

Na upit novinara je li to početak neke nove tradicije u Zagrebu, na Badnjak, Bandić je odgovorio "tko radi, taj može i pogriješiti" te naglasio da su to trebali i prije organizirati i odmah najavio za sljedeći Badnjak duplo više porcija besplatnog bakalara - deset tisuća. Zašto u Zagreb ne staviti malo daška Mediterana, naše Istre i Dalmacije? Dobro dođe, uz miris kobasa i Adventski ugođaj, i malo daška juga. Ukoliko uspije, kao što mislimo da bi trebalo uspjeti, iduće godine ćemo "poduplati". U Zagrebu je sve veliko, tako da moramo napraviti puno porcija, rekao je Bandić. Ocijenio je da je bakalar odličan, a probao ga je, kaže, u Dobrom domu, gdje se kuhao. "Super je napravljeno", dodao je. Zagrepčanima je poželio sve dobro u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana, a najprije obiteljskog sklada i zdravlja, mira.

Bandić nije želio odgovarati na pitanja o budućem premijeru Tihomiru Oreškoviću. Danas bih se posvetio bakalaru, kratko je rekao.

Ravnatelj gradske ustanove Dobri dom Alen Župan istaknuo je da je u Dobrom domu pripremljeno 5000 porcija bakalara, za što je bilo potrebna tona bakalara, tisuću i pol kilograma krumpira, 50 litara maslinovog ulja, vina itd. Danas, na Badnjak, građanima Zagreba koji su u potrebi, podijelit će se i četiri tisuće porcija bakalara u četiri gradske pučke blagaovaonice, istaknuo je Župan te dodao da se bakalar u ustanovi Dobri dom pripremao i kuhao cijelu noć.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.