Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagrebu prvi put ostvareno milijun turističkih dolazaka

21.12.2015.

12:49

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U našem je gradu ovih dana zabilježen milijunti turistički dolazak, po prvi put u povijesti grada, a ostvarila ga je Clare Morrison iz Velike Britanije povodom adventa. Morrison je u Zagreb stigla u subotu sa sestrom i ostaje do utorka boraveći u jednom od gradskih hotela.

U tom hotelu su joj kao milijuntoj turistkinji dali poklon gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik uprave HUP Zagreb Anđelko Leko, glavni direktor HTZ Ratomir Ivičić i ministar turizma Darko Lorencin.

Na dolasku joj se zahvalila i direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld, istaknuvši da je sretna što u istom mjesecu bilježe tako veliku brojku dolazaka i europsko priznanje za najbolju adventsku manifestaciju u Europi. Prva dva tjedna ovogodišnjeg adventa Zagreb je premašio turističke brojke iz cijelog prosinca prošle godine, već sada imamo 20 posto više turista nego lani i vjerujemo da će tako ostati do kraja ove godine, kazala je Bienenfeld.

Gradonačelnik Bandić je na to kazao da je izuzetno zadovoljan što u gradu svi rade u sinergiji, pa su zato i mogući dobri turistički rezultati, dok je ministar turizma Loerncin naglasio da je Zagreb pun sadržaja i primjer kako se treba organizirati i destinacijski raditi da bi se postigao dobar rezultat.

Clare Morrison je novinarima kazala da do sada nije bila u Hrvatskoj, niti u Zagrebu a da ju je u Zagrebu na adventu najviše oduševila atmosfera, dobra hrana te mogućnost pjevanja i plesanja na glavnim trgovima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.