Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagrebu se sve škole uključile u štrajk

10.10.2019.

14:22

Autor: Nikolina Devčić

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / -

Jutros je počeo štrajk u osnovnim i srednjim školama. Štrajkaju nastavnici u više od tisuću škola u zemlji. Odaziv je velik, prema podacima sindikata gotovo 90 posto. U Zagrebu su sve škole u štrajku - no sutra neće biti. Štrajkat će se u 4 županije među kojima nisu Zagreb i Zagrebačka.

U svih 110 zagrebačkih osnovnih škola jutros se štrajkalo, no u nekima se održavala djelomična nastava rekao je u našem programu pročelnik Gradskog ureda za školstvo Ivica Lovrić.

- Prema našim informacijama jedino se u OŠ Ivanja Reka i OŠ Čučerje odvija djelomična nastava. U svim osnovnim školama je u cijelosti štrajk s tim da su djeca koja su došla u školu prihvaćena. Kada su u pitanju srednje škole možemo reći da su, prema izvješćima koje smo mi dobili, sve srednje škole i učenički domovi u štrajku - rekao je Lovrić.

Sutra se nastavlja cirkularni štrajk, što znači da neće sve škole štrajkati. Obuhvaćene su četiri županije: Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska. Kada će zagrebačke škole opet biti u štrajku sindikati će naknadno izvijestiti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.