Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zagrebu više turista nego lani

13.05.2015.

13:06

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zagrebu je u prva četiri mjeseca ove godine boravilo 219 tisuća 108 gostiju koji su ostvarili 395 tisuća 462 noćenja. To predstavlja porast od 14 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavila je u zagrebačka Turistička zajednica.

Samo u travnju Zagreb je posjetilo 76 tisuća 845 turista koji su ostvarili 127 tisuće 585 noćenja, što su porasti od 12 posto u dolascima i 8 posto u noćenjima u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

Najviše dolazaka u travnju su ostvarili gosti iz Južne Koreje, a slijede turisti iz Bugarske, Njemačke, Italije i SAD-a. Da Zagreb nije interesantan samo gostima koji u njega dolaze radi odmora, pokazuju najnoviji podaci organizacije International Congress and Convention Association (ICCA), prema kojima je Zagreb napredovao na ljestvici kongresnih gradova svijeta u odnosu na prošlu godinu te se sada nalazi na 72. mjestu od ukupno 354 svjetska, odnosno 37. mjestu od 183 europska grada.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba drže kako to potvrđuje sve veći značaj Zagreba kao međunarodnog kongresnog središta i vodeće poslovne destinacije u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.